Hardenbergse+vakbeurs+staat+in+de+startblokken
Nieuws
© Jos Thelosen

Hardenbergse vakbeurs staat in de startblokken

Een week voor de tweedaagse vakbeurs voor varkens- en pluimveehouders begint, is het volledige kennisprogramma bekend. Dutch Pork & Poultry Expo 2024 gaat 16 en 17 oktober in Evenementenhal Hardenberg flink uitpakken. Elke beursdag vindt een openingssymposium plaats en is er een kennis- en demoplein ingericht waar chef-kok Ramon Brugman ter plekke regioproducten bereidt.

Het kennisprogramma richt zich op drie hoofdthema's: de toekomst van de varkens- en pluimveehouderij, diergezondheid en smart animal farming. Ook is er op de beursvloer volop gelegenheid voor bezoekers om zich te laten informeren over de nieuwste trends, technologieën en ontwikkelingen in de sector. Tijdens beide beursdagen kunnen bezoekers diverse innovaties bewonderen en hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Voordat de eerste beursdag begint, is er van 13 tot 14 uur een openingssymposium over de energietransitie. Zo wordt ingegaan op energieopslagoplossingen voor de agrarische sector, duurzaam energiebeheer en zonnepanelen. De dag erna is op hetzelfde tijdstip een symposium over diergezondheid. Hipra gaat onder meer in op het 'High Quality Piglet'-concept en geeft praktische adviezen voor het produceren van hoogwaardige biggen, het management en de bedrijfsvoering.

Kennis- en demoplein

Op het kennis- en demoplein kunnen bezoekers deelnemen aan sessies en demonstraties en komen theorie en praktijk samen. Berry Looijen, technisch specialist bij Interpolis, vertelt over veilig energie opslaan. StalleBalle, een leverancier van de variant op de balansbal, komt aan het woord over zijn drie in één bronaanpak voor gezondere varkens en een betere omgeving. Innovatiecentrum VKON geeft een kijkje achter de schermen bij Het Beste Idee van Varkensland.

Chef-kok Ramon Brugman bereidt gerechten met verse producten uit de sector en geeft in samenwerking met Ger Coenraad en Ben Bekhuis van Heihoef Farming een uitbeendemonstratie van een Duroc-varken.
De programmering van de vakbeursdagen boeit twee dagen lang.

Dutch Pork & Poultry Expo
Woensdag 16 en donderdag 17 oktober
14 tot 22 uur
Evenementenhal Hardenberg

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 14°
    90 %
  • Vrijdag
    18° / 11°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 12°
    20 %
Meer weer