Druk op Russisch handelsconflict opgevoerd

Het handelsconflict tussen de EU en Rusland dat al sinds 14 januari voortsuddert, is in een nieuwe fase beland. De genomen importmaatregelen van Rusland zijn volgens Brussel buiten proportioneel en niet gebaseerd op reële veterinaire argumenten. Gesprekken met Rusland hierover zijn op niets uitgelopen. Daarom dringt de Europese Unie aan op een uitspraak door de wereldhandelsorganisatie (WTO).

De WTO zal een uitspraak moeten gaan doen over het importverbod van varkens en varkensvlees vanuit de EU door Rusland.  De spelregels van de handeslorganisatie bepalen dat er nu een periode in van zestig dagen aanbreekt, waarin Rusland en de EU het conflict zelf moeten proberen te schikken. Als dat niet lukt, zal de WTO een uitspraak gaan doen.  

De Russische grenzen zijn al bijna drie maanden hermetisch afgesloten voor de import van varkens en varkensvlees uit de EU. Dit gebeurde direct nadat de eerste melding van Afrikaanse varkenspest bij twee wilde zwijnen in Litouwen officieel bekend werd gemaakt.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer