Test draaien bij Van Rooi Meat
Slachterij Van Rooi Meat in Helmond draait sinds vandaag weer op beperkte schaal. Onder strenge maatregelen staat de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost de herstart toe als voorbereiding op de volledige opening op 17 juni.
Met een testgroep van medewerkers die bewezen vrij zijn van het coronavirus worden enkele afdelingen, van kantoor tot en met het slachthuis, beperkt opgestart onder strenge condities. Om deze beperkte opstart mogelijk te maken, moest Van Rooi Meat voldoen aan strenge eisen ten aanzien van het veilig werken, reizen en wonen van de medewerkers.
Daarnaast moest de slachterij worden schoongemaakt door een gespecialiseerd bedrijf. Verder is er een protocol opgesteld voor een dagelijkse toetsing op gezondheid en welzijn van medewerkers.
GGD en veiligheidsregio
De maatregelen worden continue afgestemd met de GGD en de veiligheidsregio. De voorzitter van de veiligheidsregio heeft de bevoegdheid om de naleving van de maatregelen te controleren en zo nodig hierop te handhaven.
De meeste medewerkers van Van Rooi Meat zitten nog steeds in quarantaine. De verantwoording hiervoor ligt in eerste instantie bij de medewerkers zelf. Daarnaast heeft hun werkgever, Van Rooi Meat, samen met het uitzendbureau een verantwoordelijkheid. Reguliere controlerende instanties zien hierop toe.