COV%3A+%27Er+is+geen+sprake+van+dumping+op+Chinese+markt%27
Nieuws
© Twan Wiermans

COV: 'Er is geen sprake van dumping op Chinese markt'

'Er is absoluut geen sprake van dumping van Europese varkensvleesproducten op de Chinese markt', stelt Laurens Hoedemarkt, voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). De organisatie heeft dan ook vertrouwen in het onderzoek van China naar de vermeende dumping van varkensvlees door Vion, Danish Crown en Litera Meat.

'Wij hebben er alle vertrouwen in dat het onderzoek van China zal bewijzen dat er geen dumping plaatsvindt. We hopen de wederzijdse voordelige samenwerking voort te zetten, zodat we de Chinese consument kunnen voorzien van hoogwaardige, veilige en duurzame varkensvleesproducten uit Europa', stelt Hoedemaker.

Alle Nederlandse bedrijven die varkensproducten exporteren naar China hebben zich geregistreerd bij de Chinese overheid, meldt de COV. Dit moest voor 8 juli gebeuren in het kader van het antidumpingsonderzoek dat China momenteel uitvoert.

De nationale brancheorganisaties, overheden en de Europese Unie hebben zich ook gemeld als belanghebbende. Hoedemaker is ook voorzitter van de UECBV, de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel. Volgens de COV staat het voorstel voor deze selectie tot 25 juli open voor opmerkingen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    23° / 12°
    25 %
  • Maandag
    25° / 12°
    20 %
  • Dinsdag
    28° / 14°
    0 %
Meer weer