Afrikaanse+varkenspest+Hessen+nog+niet+onder+controle
Nieuws
© Léonie Vaarhorst

Afrikaanse varkenspest Hessen nog niet onder controle

Opnieuw is in het district Gross-Gerau in de Duitse deelstaat Hessen, rond Frankfurt am Main, bij een varkensbedrijf Afrikaanse varkenspest gevonden. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, worden hekken geplaatst. Kadaverhonden worden ingezet om dode wilde zwijnen op te sporen.

Volgens het ministerie van Landbouw en Milieu, Wijnbouw, Bosbouw, Jacht en Binnenlandse Zaken van Hessen is dit het achtste geval van Afrikaanse varkenspest in het district Gross-Gerau. Het getroffen varkensbedrijf in Trebur houdt ongeveer 1.800 varkens. Die worden nog deze week geruimd.

Het eerste geval van Afrikaanse varkenspest in Hessen werd half juni ontdekt bij een wild zwijn in het district Gross-Gerau. Sindsdien vindt in de regio een grootschalige kadaverproef plaats. Kadaverhonden en drones doorzoeken het district om kadavers van wilde zwijnen op te sporen. Inmiddels is 29.000 hectare land doorzocht, waarbij 72 positieve gevallen zijn ontdekt.

Verder is voor 107 kilometer aan elektrische hekken geplaatst om te voorkomen dat besmette dieren zich verplaatsen naar gebieden met varkensbedrijven.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    29° / 17°
    70 %
  • Dinsdag
    24° / 18°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 17°
    50 %
Meer weer