Restrictiezone+in+deelstaat+Hessen+uitgebreid
Nieuws
© RespectVee

Restrictiezone in deelstaat Hessen uitgebreid

De zone met restricties voor onder meer het vervoeren van varkens als gevolg van Afrikaanse varkenspest in de Duitse deelstaat Hessen is uitgebreid. Een met die varkenspestvariant besmet karkas van een wild zwijn is aangetroffen in het district Darmstadt-Dieburg dat tegen de grens van de deelstaat Beieren ligt.

Een boswachter ontdekte het dode zwijn in een bos bij Ober-Ramstadt en 2 augustus meldde het Hessische laboratorium in Giessen een positieve test op Afrikaanse varkenspest (AVP). Het nationale referentielaboratorium Friedrich Loeffler Instituut (FLI) moet dat nog bevestigen. In hetzelfde district zijn inmiddels meer karkassen aangetroffen die worden getest op AVP.

Vanwege de geografische ligging van de nieuwe vondstplek worden nieuwe uitsluitingszones I en II aangewezen. Binnen de uitsluitingszone II geldt een wandelverbod en moeten honden aangelijnd blijven. Ook is direct een jachtverbod uitgevaardigd en voor landbouwactiviteiten gelden speciale eisen. De maatregelen hebben allemaal tot doel wilde zwijnen te kalmeren en verdere verspreiding van het AVP-virus te voorkomen, meldt het Duitse vakblad TopAgrar.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    29° / 17°
    70 %
  • Dinsdag
    24° / 18°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 17°
    50 %
Meer weer