Onrust+bij+grootste+Deense+varkensvleesverwerker+neemt+toe
Nieuws
© Danish Crown

Onrust bij grootste Deense varkensvleesverwerker neemt toe

Het rommelt behoorlijk bij de grootste varkensvleesverwerker van Denemarken: Danish Crown. Het coöperatieve bedrijf verwacht op niet al te lange termijn een nieuwe CEO aan te stellen die het bedrijf structureel winstgevend moet maken. Vrijdag 9 augustus zei een boerenbestuurder zijn functie nog per direct op.

Danish Crown noteert momenteel de laagste prijs voor varkens in Europa. Het bedrijf heeft moeite om het varkensvlees voldoende winstgevend aan de man te brengen. Om efficiënter te opereren, wordt volgende week een van de vier slachtlocaties gesloten.

Ook heeft de varkensvleesverwerker deze week aangegeven Agri-Norcold te verkopen. Constellation Cold Logistics, een van de Europese marktleiders in invriezen, diepvriesgoederenbehandeling en voedselopslag, lijft dat bedrijf in. Danish Crown blijft gebruikmaken van de diensten van het bedrijf.

Eerder gaf de verwerker al aan dat de huidige CEO, Jais Valeur, vervangen wordt. 'We hebben veel initiatieven lopen om Danish Crown te versterken', zegt bestuursvoorzitter Asger Krogsgaard. 'De belangrijkste taak van de nieuwe CEO, die we binnenkort aanstellen, wordt om de concurrentiekracht te herstellen en Danish Crown door het traject van veranderingen te leiden.'

Boerenbestuurder stapt op

Medebestuurslid Thomas Kjær wacht daar niet op. De varkenshouder in 'District 1' van Danish Crown in Noord-Jutland gaf vrijdag 9 augustus te kennen per direct te stoppen als bestuurder. Hij was ook plaatsvervangend bestuursvoorzitter in het management van Danish Crown. Kjaer wenst het bedrijf succes toe, maar een nadere toelichting op zijn actie geeft hij niet.

Zijn medebestuurders betreuren zijn besluit om niet mee te bouwen aan de toekomst van Danish Crown.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    29° / 17°
    70 %
  • Dinsdag
    24° / 18°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 17°
    50 %
Meer weer