Pali+Group+verwerkt+geen+varkensvlees+meer
Nieuws
© Varkens Archief

Pali Group verwerkt geen varkensvlees meer

Pali Group stopt per 1 september met het verwerken van varkensvlees. De onderneming gaat daartentegen de in- en verkoop van biggen, varkens en zeugen juist uitbreiden.

Het Brabantse familiebedrijf stopte in april van dit jaar met het slachten van varkens in Geldrop, vanwege beperkingen in de vergunning en onvoldoende mogelijkheden om verder te groeien. De vleesvarkens worden sindsdien bij Compaxo in Zevenaar geslacht. Een gedeelte van het varkensvlees werd verder verwerkt bij Pali Meat in Oss. De vleesverwerking stopt nu per 1 september.

Het besluit van Pali Group betekent dat de onderneming geen activiteiten meer heeft in het slachten van varkens en de verwerking van varkensvlees. De in- en verkoop van biggen, varkens en zeugen blijft wel gehandhaafd. De onderneming heeft haar team van medewerkers uitgebreid en wil de marktpositie in de varkenshandel versterken.

Naast de handel in varkens, is Pali Group actief in de productie van kalfs- en geitenvlees. Het bedrijf exploiteert een kalverslachterij en uitbeenderij in Den Bosch en beschikt daar over een vrieshuis. Het transport van vee en vlees gebeurt ook in eigen beheer.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    29° / 17°
    70 %
  • Dinsdag
    24° / 18°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 17°
    50 %
Meer weer