Aantal+varkensslachtingen+in+Duitsland+licht+gestegen
Nieuws
© Varkens Archief

Aantal varkensslachtingen in Duitsland licht gestegen

Het aantal varkensslachtingen in Duitsland is in de periode van januari tot en met mei met 1,3 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis. Een klein deel van de stijging komt doordat er meer slachtvarkens zijn geïmporteerd.

Het aantal slachtingen is in de eerste vijf maanden van het jaar met 244.229 gestegen naar 18,4 miljoen stuks. In de eerste vijf maanden van 2023 werden bijna 18,2 miljoen dieren geslacht. De stijging komt voor een klein deel door extra import. Die is met 6.233 dieren gestegen naar een totaal van 627.106 geïmporteerde vleesvarkens voor de slacht.

Het aantal varkensslachtingen in Duitsland daalde over heel het afgelopen jaar nog met 6,9 procent. De lichte stijging van het aantal slachtingen nu toont dat de afname van de varkensstapel stabiliseert.

In mei van dit jaar lag de varkensstapel dan ook op vrijwel hetzelfde niveau als in mei 2023. Het aantal dieren kwam dit voorjaar uit op 20,9 miljoen varkens. Dat zijn er 'slechts' 1.200 minder dan een jaar eerder. Wel zijn er in een jaar tijd zeshonderd varkensbedrijven verdwenen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    24° / 17°
    75 %
  • Maandag
    22° / 14°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 16°
    50 %
Meer weer