Slachterij+T%C3%B6nnies+opent+ultramoderne+fabriek+in+China
Nieuws
© Tönnies Group

Slachterij Tönnies opent ultramoderne fabriek in China

Duitslands grootste slachtonderneming Tönnies heeft in de regio Sichuan in het westen van China een slachterij geopend. Het bedrijf deed dat samen met de Chinese Dekon Group. Tönnies noemt de samenwerking een mijlpaal voor de internationale ontwikkeling van het bedrijf.

De fabriek werd binnen een jaar gebouwd en voldoet aan de Europese productienormen. Het complex wordt beschouwd als de modernste in zijn soort in China. De slachterij start met ongeveer vijfduizend varkensslachtingen per dag. Dat maakte de bedrijvengroep bekend op LinkedIN. De provincie Sichuan is met 88 miljoen inwoners de derde grootste provincie van China (1,4 miljard inwoners).

Tönnies spreekt van een 'strategisch belangrijke locatie om aan de groeiende vraag naar eiwitbronnen te voldoen'. China importeert momenteel ruim 1 miljoen ton varkensvlees per jaar. Bij de opening van het nieuwe complex werd ook gesproken over de mogelijkheid om de Duitse markt open te stellen. Het familiebedrijf heeft buiten Duitsland al productielocaties in onder andere Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Polen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    19° / 11°
    10 %
  • Zondag
    16° / 11°
    20 %
  • Maandag
    13° / 6°
    40 %
Meer weer