Consolidatie+van+varkenshandelsactiviteiten+in+Peelregio
Nieuws
© Varkenshandel en Transport Van Ansem

Consolidatie van varkenshandelsactiviteiten in Peelregio

Na ruim vijftig jaar stopt Varkenshandel & Transport Van Ansem in het Brabantse Bakel. Per 19 augustus neemt Van den Eijnden in het naburige Deurne alle varkenshandelsactiviteiten van Sander en Anke van Ansem over. Van Ansem werkte al anderhalf jaar samen met dat varkenshandelsbedrijf in de varkensrijke Peelregio.

Voor de varkenshandel van Van Ansem waren er onvoldoende mogelijkheden om te groeien door diverse ontwikkelingen in de varkenshouderij. 'Ik kreeg al te maken met stoppende varkenshouders en dat gaat door. Bovendien was ik de regelgeving rondom het vervoeren van varkens helemaal beu. Vooral het gedoe rondom transportwaardigheid van dieren en het lossen van vleesvarkens op slachterijen was de welbekende druppel', licht de 53-jarige Sander van Ansem toe. 'Ik ga helemaal wat anders doen en laat de varkenshouderij achter me.'

Groei is broodnodig voor het verbeteren van de kosten en de efficiëntie in de wereld van de handel in varkens. Om leveranciers van varkens een juiste marktprijs te kunnen bieden, is efficiënt kunnen werken cruciaal, meldt Varkenshandel Van den Eijnden. De samenvoeging van Van Ansems activiteiten is een ideale manier om dat alles te kunnen realiseren voor hun klanten.

Vrachtwagenpark

In Deurne heeft Van den Eijnden heeft een eigen vrachtwagenpark en een verzamelcentrum. Sinds 1978 bouwt Jan van den Eijnden kennis en ervaring op met de in- en verkoop van biggen, slachtbiggen, slachtzeugen en vleesvarkens.

Eerst samenwerken en daarna samenvoegen van handelsactiviteiten is ook gebeurd bij het opgaan van Varkenshandel Dijk in Handelshuis Schuttert. Per 1 januari 2024 zijn alle activiteiten van Dijk, dus ook biggenbemiddelaar Select Porc, ondergebracht bij Handelshuis Schuttert in het Overijsselse Ommen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    22° / 18°
    80 %
  • Zaterdag
    23° / 16°
    30 %
  • Zondag
    23° / 15°
    10 %
Meer weer