Zonvarken+wint+Innovation+Award+op+Sial+in+Parijs
Nieuws
© Zonvarken

Zonvarken wint Innovation Award op Sial in Parijs

Zonvarken is een van de vier Nederlandse bedrijven die op de consumentenbeurs Sial in Parijs in de prijzen zijn gevallen voor het verbeteren van dierenwelzijn in hun productie. Uitgangspunt van Zonvarken is dat met vijftig zeugen een inkomen uit het bedrijf kan worden gehaald.

Zonvarken kreeg een Innovation Award voor de vernieuwende manier van varkens houden. Het is als innovatieve coöperatie opgericht door vier Nederlandse ondernemers. Volgens CIWF creëerden zij een model dat is gebaseerd op het best mogelijke dierenwelzijn, maar dat ook ten goede komt aan het milieu en de boer. In een stal van Zonvarken hebben de dieren veel daglicht en frisse lucht, leven ze op stro en in familieverband.

Dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) reikt jaarlijks Good Farm Animal Welfare Awards uit aan bedrijven die zich inzetten voor beter dierenwelzijn in de veehouderij. De prijsuitreiking vond dit jaar plaats in Parijs. CIWF reikte in totaal 49 awards uit. Andere Nederlandse bedrijven die een prijs ontvingen, waren Kalverliefde, Kipster en Albert Heijn.

Kalverliefde werkt rechtstreeks samen met biologische en biologisch-dynamische boeren die de kalveren ongeveer drie maanden bij de moederkoe laten. Kalverliefde ontving twee prijzen: een prijs voor de manier van kalveren houden en een prijs voor de positieve campagne waarmee Kalverliefde haar zuivelproducten bekendmaakt aan een breed publiek dat boodschappen doet bij Albert Heijn, Plus en Jumbo.

Diervriendelijke houderij

Kipster kreeg een prijs voor het introduceren van de diervriendelijke houderij en klimaatneutrale stallen voor leghennen in de Verenigde Staten. Kipster is sinds oktober 2022 actief in de Verenigde Staten en heeft volgens CIWF in dat land al een belangrijke bijdrage geleverd aan een duurzame eierproductie. Kipster is de eerste eierproducent in de Verenigde Staten die seksebepaling in het ei – in ovo – toepast.

Supermarktketen Albert Heijn ontving een prijs voor het stoppen met de verkoop van garnalen waarvan de ogen werden verwijderd en het bevorderen van onderzoek naar welzijnsverbeteringen voor vissen. Albert Heijn is de grootste supermarktketen van Nederland met een marktaandeel van 37 procent en 895 winkels.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    16° / 13°
    50 %
  • Woensdag
    16° / 11°
    10 %
  • Donderdag
    15° / 9°
    5 %
Meer weer