Varkensuitbeender in Roosendaal gesloten door Van Loon Group
De varkensuitbeender in Roosendaal wordt per 31 maart 2025 gesloten. Dat meldt Best Star Meat, onderdeel van Van Loon Group en ketenregisseur van innovatieve en duurzame varkensvleesconcepten. De activiteiten worden verplaatst naar andere locaties.
Het zijn vooral de aangevoerde karkassen die in Roosendaal worden verwerkt, de eindproducten gaan naar andere locaties van Van Loon Group voor een verdere verwerking. Daarnaast is op de locatie in provincie Noord-Brabant ondersteund personeel gevestigd.
De productieactiviteiten en logistiek worden tussen 1 januari 2025 en 31 maart 2025 verplaatst naar andere, bestaande locaties. De afdelingen Verkoop en Livestock en alle ondersteunende afdelingen zijn vanaf 1 juli 2025 gevestigd op de locaties in Son of Best.
'We hebben deze beslissing niet lichtvaardig genomen. De productielocatie in Roosendaal heeft jarenlang bijgedragen aan het succes van Best Star Meat Pork. In een krimpende en zeer competitieve varkensmarkt is het echter een vereiste om het productieproces zo efficiënt mogelijk in te richten', stelt CEO Robert van Ballegooijen van Van Loon Group.