Tönnies onder paraplu van Premium Food Group
De naam van het Duitse vleesconcern Tönnies Group wordt met ingang van 2025 gewijzigd naar Premium Food Group (PFG). Het bedrijf wil worden gezien als voedselproducent. De vleesactiviteiten onder de divisie Tönnies blijven centraal staan.
Het in het Duitse Rheda-Wiedenbrück gevestigde familiebedrijf wil met die naamswijziging laten zien dat het meer is dan alleen een vleesproducent. Het is uitgegroeid naar de grootste producent van levensmiddelen in Duitsland. Ongeveer 50 procent van de groepsomzet van 7,3 miljard euro per jaar wordt in eigen land behaald.
Tönnies heeft zich de afgelopen jaren gediversifieerd. Naast vleesproducten produceert het bedrijf ook plantaardige voedingsmiddelen, kant-en-klaarmaaltijden, diervoeding, sauzen, soepen en bijproducten zoals eiwitten en vetten. Het levert ook grondstoffen voor de farmaceutische en biobrandstofindustrie en exploiteert eigen koelopslagfaciliteiten en logistiek voor verse producten.
Het bedrijf heeft zich strategisch verder ontwikkeld en biedt nu een grotere verscheidenheid aan producten aan over de gehele waardeketen, leggen de aandeelhouders Clemens, Maximilian en Robert Tönnies uit. Tegelijkertijd willen ze de productie duurzamer maken om beter aan te sluiten bij de wensen van de consument, meldt Top Agrar.
Ook al wordt het de Premium Food Group, feitelijk verandert er niets voor klanten die vlees bij Tönnies afnemen. De productie van hoogwaardige varkens- en rundvleesproducten blijft een centraal onderdeel van PFG, benadrukt het concern. De geplande overname van de Vion-slachthuizen in het zuiden van Duitsland zal in eerste instantie nog meer 'vleesgericht' worden. De 'niet-vleesdivisie' krijgt op termijn een groter gewicht in het portfolio van PFG.