Nieuwe+topman+bij+varkensvleesverwerker+Danish+Crown
Nieuws
© Davey van Aken

Nieuwe topman bij varkensvleesverwerker Danish Crown

Niels Duedahl is vanaf 2 september de nieuwe CEO van Danish Crown. Dat heeft de raad van bestuur van de grootste vleesverwerker van Denemarken bekendgemaakt. Duedahl neemt de werkzaamheden over van Jais Valeur, die op 30 augustus zijn laatste werkdag heeft.

Duedahl is ervaren in het Deense zakenleven en heeft topposities bekleed bij onder meer speelgoedfabrikant Lego. Hij krijgt als CEO bij Danish Crown de taak om het vleesverwerkende bedrijf door een omvangrijke transitie te leiden en het concurrentievermogen te verbeteren. In het functieprofiel van de nieuwe CEO stond daarom ook duidelijk dat gezocht werd naar iemand die uitblinkt in verandermanagement.

Danish Crown bevindt zich in de beginfase van een nieuwe strategie. 'Deze verandering dient met precisie en hoge snelheid te worden uitgevoerd. Duedahl heeft in zijn professionele loopbaan – vaak midden in uitgebreide en radicale transformatieprocessen – al veel grote beslissingen moeten nemen', staat in een persbericht.

'Hij is een waardegedreven leider en beseft het belang van de bedrijfscultuur in een veranderende omgeving', licht bestuursvoorzitter Asger Krogsgaard daaraan toe. 'Zo heeft hij met succes elektriciteitsbedrijf SE omgevormd tot energiebedrijf Norlys, dat vandaag de dag marktleider is op het gebied van energie- en telecommunicatieleveringen in een markt met lage marges.'

Nieuwe koers

Drie maanden geleden gaf de huidige CEO, Jais Valeur, aan te willen te stoppen bij de vleesverwerker. Dit omdat hij niet de persoon was om de nieuwe strategie te leiden. Duedahl krijgt nu de kans om zijn stempel te drukken op de koers van Danish Crown.

Een uitdaging is het zeker. Afgelopen vrijdag kwam nog naar buiten dat varkenshouder Thomas Kjær zich per direct terugtrok uit de raad van bestuur van Danish Crown. Na een bijeenkomst van de bestuursleden uit het district 1 in Noord-Jutland op 12 augustus is Rasmus Gramkow Pedersen als opvolger naar voren geschoven. De 37-jarige Pedersen heeft een gesloten varkensbedrijf met 700 zeugen met 400 hectare akkerbouw in Vadum. Alle vleesvarkens levert hij aan Danish Crown.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    29° / 17°
    70 %
  • Dinsdag
    24° / 18°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 17°
    50 %
Meer weer