11%2E000+bezoekers+op+pad+voor+Weekend+van+het+Varken
Nieuws
© The Pig Story

11.000 bezoekers op pad voor Weekend van het Varken

Bij de acht deelnemende varkenshouders aan het Weekend van het Varkens zijn in totaal zo'n 11.000 bezoekers geteld. De varkenshouders, hun gezinnen, familieleden en collega-varkenshouders en mensen uit de periferie namen de tijd om op 14 en/of 15 september vragen van jong en oud te beantwoorden en uitleg te geven over de Nederlandse varkenshouderij.

Op elk boerenerf werden activiteiten georganiseerd tijdens het gratis toegankelijke evenement waarbij het houden van varkens centraal staat. De deelnemende varkenshouders kijken enthousiast en tevreden terug op hun deelname aan het varkensevenement. Ze zijn blij en trots dat ze op deze manier zoveel mensen kennis hebben laten maken met de Nederlandse varkenshouderij.

Ook de organisatie, The Pig Story, onderdeel van de Producentenorganisatie Varkenshouderij, is trots op de deelnemende bedrijven. 'Zij hebben met zijn allen het weekend tot een succes gemaakt.'

Bij de familie Meulendijks in het Brabantse Deurne waren verschillende activiteiten tijdens het Weekend van het Varken.
Bij de familie Meulendijks in het Brabantse Deurne waren verschillende activiteiten tijdens het Weekend van het Varken. © The Pig Story

Jaarrond naar zichtstallen

Mensen die het afgelopen weekend niet in de gelegenheid waren om een van de deelnemende varkensbedrijven te bezoeken, maar toch geïnteresseerd zijn in de varkenshouderij, kunnen het hele jaar door terecht bij zichtstallen. Deze vrij toegankelijke locaties met varkens zijn minimaal zes dagen per week geopend. Daar hebben bezoekers de kans om een blik in de stallen te werpen en is er volop informatie te vinden over de Nederlandse varkenshouderij.

Volgend jaar vindt het Weekend van het Varken plaats op zaterdag 13 en zondag 14 september. Varkenshouders die aan die editie 2025 willen deelnemen, kunnen zich al melden bij de coördinator Daphne Vliegen via dvliegen@pov.nl.

Bij de familie Meulendijks in het Brabantse Deurne konden kinderen vlak bij de biggen komen.
Bij de familie Meulendijks in het Brabantse Deurne konden kinderen vlak bij de biggen komen. © The Pig Story

Bij de familie Hoogeveen in het Limburgse Weert waren Livar-varkens te zien.
Bij de familie Hoogeveen in het Limburgse Weert waren Livar-varkens te zien. © The Pig Story

De familie Leeijen in het Limburgse Vinkel had ook aan de kleintjes gedacht.
De familie Leeijen in het Limburgse Vinkel had ook aan de kleintjes gedacht. © The Pig Story

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    90 %
  • Zaterdag
    13° / 8°
    40 %
  • Zondag
    15° / 5°
    10 %
Meer weer