Varkensprijs+Van+Rooi+Meat+deze+week+5+cent+lager
Nieuws
© Twan Wiermans

Varkensprijs Van Rooi Meat deze week 5 cent lager

Vleesverwerker Van Rooi Meat heeft de varkensprijs deze week met 5 cent per kilo verlaagd. De slachterij volgt daarmee de prijsverlaging van 8 cent waarmee Duitse varkensslachterijen de markt deze week verrasten.

De varkensmarkt was tot begin deze week nog redelijk in evenwicht. Weliswaar nam aanvoer van slachtrijpe varkens nam de laatste weken iets toe, maar het aanbod kon nog goed worden geplaatst. Naast grotere aantallen is het slachtgewicht de laatste weken in Duitsland fors gestegen. Dat laatste vloeit voort uit de wijziging in de prijssystematiek afgelopen zomer.

Behalve met een toenemend aanbod houden de slachterijen ook rekening met feestdagen volgende week. In enkele deelstaten is er volgende week donderdag een vrije dag in verband met Hervormingsdag. In andere deelstaten wordt vrijdag Allerheiligen gevierd.

Druk uitoefenen

Dit is voor de slachterijen aanleiding geweest om deze week flink druk uit te oefenen op de varkensprijs. Deze druk heeft producentenorganisatie VEZG uiteindelijk doen besluiten om de prijs voor deze week met 8 cent te verlagen naar 1,92 euro per kilo. De Duitse slachterijen zijn daarmee akkoord gegaan en volgen deze prijsverlaging van 8 cent.

Daarmee komt een einde aan een rustige periode van elf weken waarin de prijs stabiel werd gehouden op 2 euro per kilo. Een jaar geleden stabiliseerde de prijs in de laatste maanden van het jaar in Duitsland op een niveau van 2,10 euro per kilo.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    16° / 13°
    50 %
  • Woensdag
    16° / 11°
    10 %
  • Donderdag
    15° / 9°
    5 %
Meer weer